De Kelder van restaurant "Athena"

Beste wijnliefhebber, naast onze culinaire specialiteiten, hebben wij voor u samen met onze wijnadviseurs deze kaart van Griekse wijnen samengesteld.

          

Griekenland heeft de democratie, de goden van de Olympus en de wijn uitgevonden !  Via deze voedingsbodem is de wijngaard vierduizend jaar voor de eerste wijnranken in de streek van Bordeaux of langs de Rijn geboren.  Sindsdien heeft Dionysos talrijke malen de reis rond de wereld gemaakt.  Wij vinden hem langer in de met hars verzegelde amforen die over de Middellandse Zee vervoerd werden en verder noordwaarts tot aan de Rhônevallei reisden.  Maar de god en almachtige beschermer van wijnbouwers en drinkers vormt nog steeds een uitstekende bron van inspiratie voor onze vakantie.  Een glas retsina drinken of een glaasje ouzo in de schaduw van een plataan degusteren...  Dat is hier en nu reeds proeven van de Griekse gastvrijheid.

Om de ziel van het land te kennen moeten we ook zijn wijnen, een der laatste voedingsstoffen die ons de echte smaak van een streek bieden, naar juiste waarde weten te schatten.  De Griekse wijngaarden zijn lange tijd ouderwets gebleven.  De laatste tien jaar heeft de wijnbouw echter een merkwaardige evolutie naar uitstekende wijnen doorgemaakt dankzij het talent van een nieuwe generatie wijnbouwers die de verlaten wijngaarden opnieuw tot leven hebben gebracht of moderne vinificatietechnieken toepassen.  We moeten absoluut deze vaak moderne en in ieder geval uitstekend gestructureerde, authentieke wijnen degusteren.

Daarom deze kaart voor alle wijnliefhebbers !  Onze keuze heeft uitsluitend tot doel u zonder schone schijn het plezier van deze te weinig gekende wijnen te laten ontdekken en waarderen.